Aberdeen angus -rotu on lähtöisin Skotlannista. Suomeen angusta on tuotu
ensimmäisenä liharotuna vuonna 1951 ja rotu on osoittautunut sopivaksi Suomen olosuhteisiin. Angusta on jalostettu alusta alkaen lihantuotantoon.
Angus on luonnostaan nupo ja väriltään musta. Rodusta on myös punainen muoto.
Anguksen liha on laadukasta ja erinomaista sen marmoroitumisen ja mureuden vuoksi.
Angus on tehokas laitumen ja korsirehun käyttäjä. Angus viihtyy hyvin ulkona eikä säikähdä pakkasia. Angusemoilla on tunnetusti hyvät emo-ominaisuudet, emot tiinehtyvät hyvin ja ovat sekä terveitä että pitkäikäisiä. Angus -vasikat syntyvät vaivatta, ne ovat pieniä ja siroja. Angusemolla on hyvä maidontuotanto ja sen vasikka kasvaa nopeasti juodessaan emonsa maitoa.